best web site maker

Geertje van der Lugt

over mij

Mijn naam is Geertje van der Lugt. Ik ben ECHA*-specialist hoogbegaafdheid. Ik ken de mooie en de minder mooie kanten van begaafdheid en draag graag bij aan het bevorderen van het welbevinden van begaafde kinderen thuis en op school. Naast mijn eigen bedrijf MozaIQ werk ik als plusgroepleerkracht op de EBS de Rank in Arnhem en heb ik gewerkt voor het Fort in Driebergen-Rijsenburg. Sinds 2019 ben ik  (extern) scriptiebegeleider bij de ECHA-opleiding en houd ik me vooral bezig met scripties op het gebied van (school)trauma en hoogbegaafdheid. Sinds 2020 werk ik als mentor op het Junior College, een tussenjaar voor begaafde leerlingen, op het Christelijk Lyceum Veenendaal. 


*ECHA=European Council for High Ability

Inzicht geven, verrijken en begeleiden zijn de drie sleutelbegrippen voor mijn werkwijze. Bij het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen zoek ik vooral naar wat het kind nodig heeft en wat er achter het uiterlijke gedrag van het kind zit. Ik geloof niet in pasklare oplossingen van 'one size fits all'. Ik pas bestaand materiaal en methodes aan, zodat deze aansluiten bij wat het kind nodig heeft om tot bloei te komen. Meer over mijn werkwijze kun je lezen onder visie en onder het aanbod.Voordat ik ECHA-specialist hoogbegaafdheid ben geworden heb ik twee universitaire studies gedaan (Archeologie en Hebreeuws).


In mijn vrije tijd speel ik viool in verschillende orkesten in de regio en lees ik graag en veel.


Mijn sterke punten zijn mijn creatieve denkvermogen, sensitiviteit, persoonlijke aanpak en een levenslang leren instelling.volg MozaIQ